Vanaf een bepaalde leeftijd ontwikkelen de meeste vrouwen borsten. De één heeft grotere borsten, de ander kleinere. Geen enkel paar borsten is hetzelfde. Maar het is wel belangrijk om ze goed te ondersteunen. Dat doen we met een bh. Maar het vinden van een comfortabele bh is niet altijd even makkelijk. In deze blog vertel ik hoe jij wel een goede bh (maat) kan vinden en waarom dat zo belangrijk is. Lees je mee?

Waar jij je comfortabel bij voelt

Allereerst is het belangrijk om te onthouden dat niks hoeft en alles mag. Wanneer je grotere borsten hebt, zal je sneller behoefte hebben aan een stevig bh omdat de veelvuldige beweging zonder ondersteuning pijn kan doen. Vrouwen met kleinere borsten hoeven soms helemaal geen bh te dragen (sommige vrouwen met grotere borsten trouwens ook niet, dat is per persoon verschillend) het kan ook zijn dat je een bh wilt dragen om je borsten meer vorm te geven. Zolang jij je prettig voelt bij de ondersteuning van en kleding op je lichaam, is het al snel goed.

Waarom het belangrijk is

Maar het kan wel prettig zijn om een bh te dragen als je bijvoorbeeld last hebt van je rug door je borsten, of omdat je je gewoon prettiger voelt met een bh. Tegenwoordig kan je steeds vaker lingerie grote maten kopen. Je kan het beste van tevoren je maten opmeten of dit door een professional laten doen. Zo voorkom je dat er bandjes in je vel snijden of dat je bh ondanks je aankoop helemaal geen ondersteuning biedt. Dan zal je er ook geen voordeel van ondervinden en het kan er zelfs voor zorgen dat je er pijn door krijgt.

Een investering in je lichaam

Een bh wordt dan ook net als schoeisel gezien als een investering in je lichaam. Wanneer je op langere termijn een goede bh draagt, zorg je voor zo min mogelijk schade aan je borsten, borstkas en rug. Het soort bh is ook iets om te overwegen voor de aankoop. Zo werk een sport-bh voor sommige vrouwen het beste terwijl andere liever een gewone beugel bh dragen. Dit is vaak een kwestie van kritisch opletten tijdens het passen en bewegen en een kwestie van persoonlijke smaak. In mijn mening gaat comfort boven stijl omdat het toch om de ondersteuning van een lichaamsdeel gaat.

Zo weet jij hoe je aan een goede bh komt en waarom dat belangrijk is, voor welke bh ga jij?