Wil je goedkoop een auto huren in Rotterdam-Zuid? Gebruik deze tips! 

0
402

Woon je in Rotterdam-Zuid en heb je geen eigen auto tot je beschikking, maar heb je wel een auto nodig, bijvoorbeeld voor een weekendje weg, een verhuizing of een belangrijke afspraak? Dan kun je overwegen om een auto te huren bij een van de verschillende verhuurders in Rotterdam-Zuid

Woon je in Rotterdam-Zuid en heb je geen eigen auto tot je beschikking, maar heb je wel een auto nodig, bijvoorbeeld voor een weekendje weg, een verhuizing of een belangrijke afspraak? Dan kun je overwegen om een auto te huren bij een van de verschillende verhuurders in Rotterdam-Zuid. Veel verhuurders werken echter met hoge dag tarieven en borgsommen, en er zijn zelfs partijen die werken met verborgen kosten. Dus hoe huur je nu zo goedkoop mogelijk een auto in Rotterdam-Zuid? Je leest het in dit blog. 

Als particulier auto huren? Onderzoek de aanbieder goed

Wil je als particulier een auto huren Rotterdam zuid? Dan kan het verleidelijk zijn om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken op basis van het geldende dag- of uurtarief en te kiezen voor de goedkoopste optie. Toch is het belangrijk dat je verder kijkt dan alleen het geldende tarief per uur of per dag. Niet alle verhuurders zijn namelijk even betrouwbaar; sommige verhuurbedrijven claimen dat huurders schade aan auto’s toebrengen, of zorgen op een andere manier voor hoge kosten voor de huurder. Controleer dan ook altijd de ervaring van huurders die je voorgingen, voordat je met een verhuurbedrijf in zee gaat. 

Let op de kosten per kilometer

Ga je als particulier auto huren? Let dan goed op het geldende dag- of uurtarief. Er zijn echter meer kosten die meespelen in de totale kosten van de autohuur. Wist je dat veel verhuurbedrijven ook werken met een toeslag per gereden kilometer, nadat er een bepaalde afstand is afgelegd? Controleer dan ook goed welke variabele kosten er allemaal meespelen bij de uiteindelijke prijsbepaling, voordat je een auto bij deze specifieke aanbieder huurt. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Kies het ophaal- en inlevermoment slim

Verhuurbedrijven die auto’s te huur aanbieden, werken vaak met specifieke tarieven per uur, dagdeel, dag, weekend of week. Dit wist je waarschijnlijk al wel, maar wist je dat de verhuurbedrijven ook specifieke tijdstippen hebben waarop een auto opgehaald en weer ingeleverd moet worden, om binnen een bepaald tarief te kunnen vallen? Controleer dan ook altijd hoe de prijs van de auto die jij gaat huren varieert, wanneer je andere ophaal- en inlevermomenten invult. Probeer de auto dan ook op te halen op het moment waarop een specifiek tarief ingaat, en in te leveren net voor een hoger tarief geldt. Zo profiteer je van een zo scherp mogelijk tarief.