Wespenbestrijding moet gebeuren door een professional

0
706

Na een zachte winter, zoals die van afgelopen jaar, zijn er veel wespen. En wespen zijn nu niet bepaald onze favoriete dieren. Heb je een wespennest in je huis of in de tuin? Dan is het tijd om de ongediertebestrijding te bellen. Je wilt niet zelf knoeien met een wespennest. Om te beginnen moet je bepalen of het echt gaat om wespen of dat het misschien toch bijen zijn. Zijn het bijen? Dan bel je een lokale imker om het bijenvolk te komen halen. Bijen hebben een belangrijke functie en mogen niet bestreden worden. Zijn het wespen? Dan neem je contact op met de wespenbestrijding. Ga vooral niet zelf aan de gang!

Wespenbestrijding is een vak apart!

Wespenbestrijding is niet zonder gevaar. Je hebt daar een speciale uitrusting voor nodig om te voorkomen dat je gestoken wordt door die beestjes. Een wespenbestrijder is uitgerust met de materialen en de kennis om de wespen op een veilige manier te kunnen bestrijden. Wespenbestrijding is ook lastig omdat wespen hun nest op de meest onmogelijke plekken bouwen. Er moet geklommen worden in bomen en ook dat is niet zonder gevaar. De professionele wespenbestrijding is ook toegerust om klussen op grote hoogte. Je hoeft zelf niet te klimmen!

Ongediertebestrijding is er niet alleen voor wespen

In dit seizoen is wespenbestrijding wel de belangrijkste taak van de ongediertebestrijding. Wepsen zijn gek op de zomer en mensen ook. Wanneer er meer buiten wordt geleefd vallen de wespen meer op en komen er meer mensen in contact met wespen. Wespen zijn niet alleen gek op de zomer, ze houden ook enorm van zoet en water. Het is dus niet voor niets dat wespenbestrijding in de tuin in deze tijd van het jaar echt booming is. Maar er zijn meer soorten ongedierte die ernstige overlast kunnen opleveren. Wat denk je van muizen en ratten?

Muizen en ratten kunnen een gevaar voor de gezondheid opleveren

Heb je eenmaal één muis of rat gezien dan is de kans bijna 100% dat er veel meer te vinden zijn. Muizen en ratten knagen zich een weg door werkelijk alles. Van je etenswaren en het voer dat je hebt staan voor je huisdieren tot elektriciteitssnoeren. Dat kan gevaarlijk zijn en sowieso is het een vies idee dat die beesten in jouw voorraadkast komen. Je kunt zelf veel doen om deze plagen te voorkomen. Laat, bijvoorbeeld, geen verpakkingen open staan. Loopt het echter uit de hand? Neem dan contact op met een professionele ongediertebestrijder!