Wanneer kom je in aanmerking voor een vergoeding voor letselschade?

0
630

Heb jij letsel opgelopen tijdens een ongeval en moet je daardoor inkomsten missen? Dan kom je in aanmerking voor een vergoeding voor letselschade. Je hebt dan recht op een schadevergoeding als de tegenpartij aansprakelijk is voor de schade. Dit betekent dat als je zelf een ongeval hebt veroorzaakt en daardoor de tegenpartij niet aansprakelijk wordt gesteld, je geen schadevergoeding kunt innen. Een ongeval gebeurt voornamelijk in het verkeer, tijdens het werk of door toedoen van een dier. Ben jij er (bijna) zeker van dat je in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding? Dan kun je in contact komen met een letselschade advocaat. 

 

Hoe je in contact komt met een letselschade advocaat

Over het algemeen wordt een letselschade advocaat ingeschakeld voor de rechtszaak. Staat er geen rechtszaak ingepland, maar ben jij wel de dupe van een ongeval dat heeft geresulteerd in letselschade? Neem dan contact op met een letselschade advocaat. Letselschade advocaten kun je overal in Nederland vinden, dus ook bij jou in de buurt. Dit scheelt dan weer een hoop reistijd. De advocaat kan jou begeleiden bij het hele proces, en een letselschadevergoeding aanvragen. Natuurlijk neemt de letselschade advocaat eerst het dossier door, om er achter te komen of je recht hebt op een letselschade advocaat. Houd er rekening mee dat de rechter uiteindelijk beslist of je recht hebt op een letselschadevergoeding.

 

Wat valt er te claimen als het gaat om letselschade?

Dit is een veelvoorkomende vraag. Een schadevergoeding bij letselschade bestaat uit een vergoeding voor materiële schade. Daarnaast kun je ook geld claimen voor de immateriële schade die je hebt opgelopen tijdens het ongeval. Nu is je vraag natuurlijk waar deze materiële schade uit bestaat. Materiële schade bestaat uit alle kosten die je hebt moeten maken, maar ook uit de inkomsten die je bent misgelopen tijdens en na je ongeval. 

 

Een blijvend letsel

Een ongeval zit in een klein hoekje, en kan daarom snel gebeuren. Naast dat je hieraan tijdelijk letsel kunt overhouden, kan het ook voorkomen dat je echt pech hebt en blijvend letsel oploopt. Blijvend letsel zorgt ervoor dat je voor altijd last zult houden van het letsel dat je hebt opgelopen. Voor zo’n ongeval kun je een relatief hoge schadevergoeding toegewezen krijgen. Zo kan het voorkomen dat de tegenpartij jou maandelijks een bepaald bedrag zal moeten betalen ter compensatie van de schade. Op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met een letselschade advocaat.