We zijn steeds meer bezig met het milieu, met hoe we de aarde achter gaan laten voor onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Maar daar moeten we hard aan werken. De plastic rietjes zijn inmiddels in de ban gedaan, de plastic soep in de oceanen wordt onder handen genomen en we dragen zoveel mogelijk herbruikbare mondkapjes. Dat is alvast mooi, maar we kunnen nog veel verder gaan. Dat dachten de makers van Veja sneakers tenminste. Zij hebben prachtige dames- en herensneakers gemaakt door heel goed naar alle processen te kijken. Hun Veja dames en de Veja heren sneakers zijn echt een verhaal apart. En waar koop je deze sneakers? Bij Van Arendonk natuurlijk!

Veja dames en Veja heren sneakers zijn bijzonder!

En dat is nu eens niet omdat ze stuk voor stuk meer dan schitterend zijn. Nee, al speelt dat natuurlijk ook mee. Maar de Veja dames en de Veja heren sneakers zijn bijzonder omdat er extra goed is nagedacht over de materialen waaruit ze bestaan. Zo wordt alleen biologisch katoen, verantwoord geoogst wild rubber en plantaardig gelooid leer gebruikt om deze schoenen te fabriceren. Er zijn zelfs al Veja sneakers die volledig vegan zijn! Je begrijpt dat dit een unicum is en dat de makers daar erg trots op zijn.

Maar ze gingen nog een stapje verder

Want de ontwerpers hebben ook eens heel kritisch gekeken naar de werkomstandigheden van de makers in de fabrieken. Deze mensen werkten soms in een gevaarlijke omgeving, kregen slecht betaald en hadden geen secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook hier hebben de ontwerpers wat aan gedaan. De makers van de Veja dames en de Veja heren sneakers hebben het nu goed voor elkaar. Natuurlijk blijft het hard werken om aan de vraag naar deze sneakers te voldoen, maar de omstandigheden en de randvoorwaarden zijn nu in ieder geval goed. De makers kunnen veilig en met plezier aan het werk!

Goed draagbaar en betaalbaar

Met de aanschaf van Veja dames of Veja heren sneakers draag je dus niet alleen bij aan een beter milieu, je helpt ook de werkomstandigheden van de makers te verbeteren. En daar merk je in de prijs dus helemaal niets van! De prijzen voor deze sneakers liggen nog onder de prijzen van de andere bekende merken. Ook zijn deze sneakers heel goed draagbaar. Je kunt ze, door het cleane design, goed combineren met welke outfit dan ook. Je herkent deze Veja dames en Veja heren sneakers aan de V op de zijkant van de schoen.