De feestdagen komen er weer aan, en hoewel de tijden een beetje veranderen, zijn veel tradities nog hetzelfde. Zo nemen we met Kerst een Kerstboom in huis, vieren we Sinterklaas met het gezin, worden er surprises gemaakt, pepernoten gegeten, een feestmaal gekookt voor de Kersttafel, en natuurlijk wordt er vuurwerk afgestoken met Nieuwjaar. Deze maanden volgen elkaar razendsnel op, en als je niet goed voorbereid bent kan dat pijn gaan doen in de portemonnee. Als jij je alvast goed wil inlezen, hebben wij goeie tips over sieraden zoals de slavenarmband goud of juist iets persoonlijkers zoals een sleutelhanger met naam!

Wat is een slavenarmband?

Een slavenarmband heeft zijn naam te danken aan de vorm. De gladde, egale armband doet denken aan boeien, die slaven vroeger omkregen. Er zaten geen sluitinkjes of openingen aan deze boeien, waardoor je in de traditionele slavenarmband die ook niet ziet. De slavenarmbanden die je het meeste ziet zijn of vlak of ovaal van buis. Maar er zijn vele variaties beschikbaar; je hebt ook hele fantasievolle slavenarmbanden met verschillende vormen en stijlen.
Veel armbanden zijn van binnen hol, dit kan ook erg schelen in de prijs. Zo zijn sommige armbanden al vanaf twintig euro beschikbaar, maar dit kan natuurlijk hoog oplopen. Bij een massieve armband is de binnenkant vaak van zilver, ook als de armband verder van massief goud is. Dit is om in kosten te besparen, de binnenkant zie je toch niet en het verzwaard de armband ook. De armbanden zijn beschikbaar in zilver, goud, titanium, koper, zo gek als je het zelf wil maken, en kun je natuurlijk versieren met edelstenen of diamanten.

Gemeenschappelijke spullen.

Wat hebben mensen nou allemaal gemeen? Ze hebben vaak dezelfde soort producten in huis; een telefoon, sleutels, een fiets. Het is daarom leuk om van iets alledaags toch iets bijzonders te kunnen maken. Zo zijn sleutels een product dat je iedere dag gebruikt en waar je naar kijkt. Je doet je deur 's ochtends op slot als je weggaat, misschien hangt je fietssleutel ook aan je sleutelbos, of die van je werk. Veel mensen hebben een gigantische bos met reserve-sleutels van alles en iedereen eraan hangen, en zonder die bos zouden ze enorm in de knoei zitten! De bos is belangrijk voor ze en daaro is het leuk om er iets bijzonders van te maken zodat het niet alleen maar voor het 'gebruik' is.
Met een gepersonaliseerde sleutelhanger kun jij een tekstje hangen aan je bos, of zelfs een tekening laten graveren en die eraan hangen! Voor ouders leuk met een kind, maar ook voor je partner of vrienden.

De tijd om te geven is aangebroken!