Tegenwoordig is het belangrijk om goed voor je personeel te zorgen. Het is namelijk bewezen dat blij personeel gelijk staat aan goed werkende collega’s en enthousiasme op de werk vloer. Het is daarom ook niet gek dat veel kantoren zich steeds meer aanpassen aan het opmaken van de kantoren en het allemaal zo plezierig als maar kan in te richten. Zo zie je steeds meer kleuren en investeringen in goed meubilair wordt steeds populairder. Zo zie je dat kantoren steeds meer focussen op betere stoelen, licht, bureaus en catering. Daarnaast zie je ook zeker een trend terugkomen waarbij werkgevers proberen het bedrijf duurzamer en milieu vriendelijker te maken. Door speciale lampen te gaan gebruiken, beter te scheiden en minder afval proberen te produceren. Natuurlijk kun je hier nog heel veel andere opties aan toevoegen. Eén veel gebruikte switch is het toepassen van LED panelen 60×60. Lees hieronder waarom deze zo goed zijn.

Energie besparen.

Dit is het algemeen bekende voordeel van het gebruik van LED panelen. De panelen gebruiken significant minder energie dan wanneer je deze bijvoorbeeld tegenover TL lampen zet. Daarnaast is een LED paneel ook vele malen efficiënter. Zo zend hij de licht opbrengst van 3250 lumen de juiste kant op, namelijk naar beneden de ruimte in. Bij TL lampen is dit 66.6% de verkeerde kant op. Deze lampen zenden namelijk het licht ook opzij en naar boven. Wel reflecteert een deel van dit verkeerd verzonden licht wel de juiste kant op maar dit is dan maar 65% van die 65.4%. Veel licht gaat dus verloren wanneer je TL lampen op kantoor gebruikt. Daarnaast heeft een LED lamp een veel langere levensduur. Dit is dus en een stuk duurzamer, goedkoper en milieuvriendelijker. Zo zou je LED panelen alleen maar eens in de 17 tot 20 jaar vervangen en TL lampen moeten regelmatig vervangen worden.

Meer rust en minder schoonmaken.

Niet geheel onbelangrijk is de veelzijdigheid waarin LED lampen komen. Zo kun je dus meteen bepaalde sferen toevoeging met behulp van verschillende kleuren. Daarnaast zijn LED lampen een stuk makkelijker schoon te maken omdat ze niet van die rasters hebben die TL lampen wel hebben. Hierdoor hebben TL lampen heel veel stof waar je niet makkelijk bij komt en heeft een LED paneel dit niet. Tot slot, LED lampen zijn veel sterker, kunnen tegen een stootje en knipperen niet. TL lampen gaan heel makkelijk kapot en kunnen zo de hele dag doorknipperen waardoor dit ten koste gaat van de ogen van je werknemers.