Wanneer je gaat verhuizen of je huis opnieuw gaat inrichten of zelfs gaat verbouwen, dan is de vloer het eerste waar je naar gaat kijken. En dat is niet zo vreemd. De vloer in je (nieuwe) huis is namelijk hét item dat het eerst in het oog springt. Je kunt heus tijdelijk een goedkoop, lelijk, vloertje leggen, maar je zult je daar al snel aan gaan ergeren. Toch is de aanschaf van een vloer niet zomaar iets. Allereerst heb je te maken met budget. Wanneer je in je hele huis een nieuwe vloer wilt, dan kan dat flink in de papieren lopen. En dan is er nog de kwestie van smaak. Ga je voor mooi laminaat, een houten vloer of toch tapijt?

Laminaat is budget- en onderhoudsvriendelijk

Laminaat is momenteel de meest gekozen vloer van Nederland. En dat is niet zo vreemd. Je bent er, in verhouding, weinig geld aan kwijt en het onderhoud is ontzettend gemakkelijk. Waar houten vloeren kwetsbaarder (kunnen) zijn, heeft laminaat een dusdanig harde toplaag dat het, ook bij veelvuldig gebruik, niet zal beschadigen. Tapijt kan heel mooi zijn, maar het is en blijft een stofvanger. Laminaat daarentegen is zo glad dat je toekunt met de stofzuiger en af te toe een dweil. Heb je geen zin om te stofzuigen? Dan kun je de vloer zelfs met een (zachte) bezem en een stoffer en blik mooi houden.

Laminaatvloeren zijn er in veel varianten

Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is een laminaat te vinden in jouw kleur en/of dessin. Wil je graag een egale zwarte vloer? Dan kun je prachtig zwart laminaat vinden bij Laminaatenparket.nl. Ga je voor een wat bredere of juist een wat smallere plank? Dat is aan jou. De plinten zijn altijd bij te leveren in de juiste kleur. Dat geldt voor plakplintjes, maar ook voor de holle plinten waar je gemakkelijk je snoeren en kabels achter kwijt kunt.

Leg je vloer gewoon zelf

Als je wel van een uitdaging houdt, dan leg je je vloer natuurlijk gewoon zelf. Dat is niet moeilijk en zeker na het kijken van wat instructiefilmpjes zeer goed te doen. Heb je geen tijd of zin om de vloer zelf te leggen? Neem dan contact op met Laminaatenparket.nl, zij kunnen de vloer snel en vakkundig voor je leggen. Ook kunnen zij je goed adviseren over de soort ondervloer die jij nodig hebt. Dat kan namelijk per huis verschillen. Het is bijvoorbeeld afhankelijk van of jij vloerverwarming hebt of niet.