Je maximale hypotheek berekenen kan gewoon online!

0
526

Je maximale hypotheek berekenen is een belangrijke stap in het kopen van het huis dat je op het oog hebt. Je kunt door je maximale hypotheek berekenen bepalen of het huis dat je zou willen kopen binnen jouw mogelijkheden ligt. Je kunt dit gewoon online berekenen. Je hoeft maar een paar gegevens in te vullen en dan kun je je maximale hypotheek berekenen en zo bepalen of je dan genoeg hebt om het huis van je dromen te kunnen kopen. Een hypotheek is een lening die, zo goed als, iedere huizenkoper aangaat. Je betaalt de hypotheek af over een vooraf besproken periode. Je betaalt een vaste prijs per maand en dit bedrag is de aflossing van de hypotheek. Een hypotheek afsluiten kost geld. Je leent immers geld en daarover wordt een rente berekend. Deze rente noemen we de hypotheekrente.

Je maximale hypotheek berekenen is zo geregeld

Je moet echter wel rekening houden met het feit dat je, met je maximale hypotheek berekenen, alleen een globale inschatting krijgt van hoeveel je kunt lenen. Dat heeft ermee te maken dat je tijdens deze berekening alleen uitgaat van je inkomsten en je leeftijd. En of je een partner hebt. Eventuele schulden, overwaarde van je huidige woning en andere financiële zaken worden hier niet direct in meegenomen.

Maar hoe kom ik er dan achter wat ik precies kan lenen?

Heb je een indicatie? Dan kun je op zoek gaan naar een huis. Wil je een bod doen? Doe dat dan altijd onder voorbehoud van financiering. Je kunt dan een afspraak maken met een onafhankelijke hypotheekadviseur om er precies, tot op de cent nauwkeurig, achter te komen wat je kunt lenen en wat het je per maand gaat kosten. Aan de hand van deze berekening kun je ook bepalen of je zoveel per maand wel wilt betalen. Je hypotheek moet er zijn om lekker te kunnen wonen. Niet om als een zware last op je schouders te rusten.

Lekker leven is belangrijk

Je kent het gezegde vast wel: je werkt om te leven, je leeft niet om te werken. Dat geldt ook voor het aangaan van een hypotheek. Je betaalt een vast bedrag om lekker te kunnen leven in een fijn huis. Als je dan verder niets meer kunt of iedere cent moet omdraaien om rond te kunnen komen, is het huis dat dan waard? Dan woon je misschien in een mooi huis, maar je hebt geen geld om van je leven te genieten!