Ga voor je stedentrip naar Amsterdam

0
813

Ga je deze zomer niet op vakantie, maar heb je wel de behoefte om er even tussenuit te gaan? Dan kun je ervoor kiezen om een stedentrip te boeken. Je kunt natuurlijk een van de vele grote steden in andere Europese landen bezoeken, maar in deze vreemde tijd is reizen naar het buitenland niet zonder risico's en daarom ook afgeraden. Echter hebben we in ons eigen landje een aantal prachtige steden die zeker een bezoek waard zijn. In deze blogpost gaan we het hebben over onze hoofdstad, Amsterdam, en waarom het als stedentrip voor iedereen wel wat te bieden heeft.

Musea

Amsterdam is een stad die bekend staat als mooi, historisch en vol cultuur. De beste manier om de stad te ervaren is per fiets of te voet. Er zijn veel fietsverhuurwinkels rond de grachtengordel waar je al fietsen kunt huren vanaf € 7 per dag! Je vindt enkele van de beroemdste attracties, zoals het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds, op slechts enkele minuten van je hotel Amsterdam wanneer je de stad te voet verkent. Als je met kinderen reist, stop dan tijdens je verblijf in een van de vele musea in Amsterdam om ze bezig en geïnteresseerd te houden. Zo mag een bezoek aan het wereldwijd bekende Van Gogh museum bijvoorbeeld niet ontbreken, evenals het zien van Rembrandt's 'De Nachtwacht' in het Rijksmuseum. Voor moderne kunst is het Stedelijk Museum een echte aanrader en als je kinderen hun leergierigheid wilt prikkelen, dan is het Nemo een perfecte besteding van je middag.

Eten en drinken

Als je van eten en drinken houdt, dan kun je in Amsterdam je hart op. De stad is rijk aan heerlijke restaurants waar de locals het liefst elke avond eten, en ook vind je er gezellige bruincafé's en terrasjes voor een lekker koud biertje en bitterballen. In het centrum van de stad vind je voornamelijk typische restaurants die gefocust zijn op toeristen, daarom is het de moeite waard om te voet, te fiets of met de tram net buiten het centrum de andere buurten te verkennen, zoals Oost, de Pijp en Oud-West. Hier vind je de restaurants en barretjes waar de locals graag komen.

Wandelen door de stad

In Amsterdam kun je eindeloos dwalen door de kleine straatjes en langs de grachten van de binnenstad. Daarom is een van de leukste dingen in Amsterdam om te doen dan ook om lekker te wandelen en winkeltjes en boetiekjes te ontdekken. Een van de buurten in het centrum die bekend staat om haar pittoreske charme, zijn de Negen Straatjes. Ook het Vondelpark is een leuk uitstapje als je de drukte van de stad even wilt ontsnappen en je wilt omgeven door groen.