Op het nieuws wordt vooral verteld over het aantal nieuwe besmettingscijfers en de opnames in het ziekenhuis. Uiteraard is dit ontzettend belangrijk voor ons om te weten. Maar helaas wordt nooit gepraat over de zogeheten ‘Corona-kilo’s’, terwijl deze kilo’s er wel degelijk toe doen. Door de lockdown heeft iedereen meer moeite gekregen met genoeg bewegen en sporten. Dus wat kunnen wij er nog aan doen om te zorgen dat we tijdens de lockdown gezond blijven? Zelf ben ik op zoek gegaan naar een antwoord op deze vraag en zo ben ik ondertussen een dieet gaan volgen met koolhydraatarme maaltijdvervangers. Maaltijdvervangers heb ik altijd al gekocht, ze zijn namelijk gezond en erg gemakkelijk en snel klaar te maken. Maar omdat ik ook nu merk dat ik minder kan bewegen, ben ik onderzoek gaan doen naar koolhydraatarme maaltijdvervangers. Laatst heb ik een aantal van deze maaltijdvervangers gekocht en ik moet zeggen dat ik er erg blij mee ben.

 

Wat zijn precies koolhydraten?

Koolhydraten zijn belangrijke voor onze gezondheid en daarom zeker ook niet iets om volledig uit je dieet te halen. Koolhydraten worden in je lichaam omgezet tot glucose. Glucose is eigenlijk brandstof voor ons lichaam, wij hebben dit nodig om goed te kunnen bewegen en na te denken. Maar als wij te veel glucose hebben in ons lichaam wordt dit omgezet naar vet. Daarom kunnen koolhydraatarme maaltijdvervangers erg veel voordelen hebben voor iemand die normaal gesproken al veel koolhydraten eet. Al ik honger heb pak ik vaak snel even een boterham, deze kan ik de hele dag door eten. Dit bleek voor mij een bron te zijn van overbodige koolhydraten. Daarom ben ik ook koolhydraatarme maaltijdvervangers gaan gebruiken om te zorgen dat ik niet overbodige veel koolhydraten binnenkrijg. Zeker omdat wij nu minder bewegen kan het geen kwaad om met maaltijdvervangers ervoor te zorgen dat wij wat minder koolhydraten binnenkrijgen.

 

Gemakkelijk en gezond

Maaltijdvervangers in het algemeen zijn erg populair in mijn huishouden. Maar nog nooit heeft iemand dit gecombineerd met een dieet. Mijn koolhydraatarme maaltijdvervangers hebben daar wel verandering in gebracht. Het fijne aan een dieet in de vorm van maaltijdvervangers is dat het weinig moeite kost om je aan het dieet te houden. Zo is het veel gemakkelijker om een maaltijdvervanger te eten dan weer een volledige nieuwe maaltijd te maken. Natuurlijk eet ik op een dag veel veelzijdiger dan alleen koolhydraatarme maaltijdvervangers, ik moet natuurlijk al mijn voedingstoffen binnenkrijgen. Maar zeker tijdens de pandemie is het fijn om wat extra hulp te krijgen om te zorgen dat mijn corona-kilo’s beperkt blijven.