Een horeca koelkast aanschaffen voor een horecabedrijf

0
461

Als je een horecabedrijf hebt, dan heb je natuurlijk ook een horeca koelkast nodig. Echter zijn er veel verschillende horeca koelkasten, waardoor je goed moet opletten bij de aanschaf van zo’n koelkast. Zo zijn er een aantal belangrijke punten die je kunnen helpen om de juiste horeca koelkast aan te schaffen voor je horecabedrijf. Let bijvoorbeeld op de capaciteit van de horeca koelkast, en op het temperatuurbereik. Ook moet je kijken naar het aantal deuren, en naar de energie-efficiëntie. Dit zijn slechts een aantal van de punten waar je naar moet kijken als je een horeca koelkast aanschaft. Vervolgens kijk je natuurlijk uitgebreid welke koelkast perfect aansluit bij je behoeften.

Verschillende koelkasten

Koelkasten voor de horeca moeten natuurlijk voornamelijk eten en drinken koelen, dus het is belangrijk dat de koeling altijd op de juiste temperatuur staat. Dit zorgt voor de juiste houdbaarheid van voedsel en drank. Ook heb je vaak veel ruimte in een horeca koelkast, wat je uiteraard ook nodig hebt. Zeker in een keuken worden vaak zoveel mogelijk etenswaren opgeslagen, want een restaurant moet altijd van alles op voorraad hebben. De horeca koelkasten die tegenwoordig worden verkocht, zijn vaak duurzaam, wat zeer belangrijk is in deze tijd en alleen maar belangrijker wordt. Overigens heb je ook de keuze in de deur van de koelkast, bijvoorbeeld een schuifdeur of een glazen deur. Hier moet je echter goed over nadenken. Wat is het verschil?

Schuifdeur en een glazen deur

Als je een koelkast neer moet zetten in een kleine ruimte, dan is het uiteraard handiger om een koelkast aan te schaffen met een schuifdeur. Hiermee voorkom je dat de deur in de ruimte open moet worden gemaakt. Echter heeft een glazen deur weer een ander voordeel. Hiermee is het namelijk mogelijk om al in de koelkast te kijken voordat je deze opent, waardoor je al kunt bekijken wat er in ligt en op welke plek een bepaald product ligt. Hierdoor kun je sneller handelen, wat zeker in een drukke keuken belangrijk is. Daarbij is dit ook duurzamer, omdat de deur niet onnodig lang openstaan, waardoor je dus vanzelf energiezuinig bezig bent. Heb je een koelkast op het oog die perfect past in jouw horecabedrijf? Dan is het mogelijk om deze online te bestellen, en vaak zal deze binnen een aantal werkdagen afgeleverd worden op locatie. Ook heb je vaak een aantal maanden garantie op de koelkast, zodat je bij het desbetreffende bedrijf terecht kan als er iets mis is!