Vandaag deel ik dit ontzettende lekkere recept van deze pizza met zalm en geitenkaas. Ik had eigenlijk iets heel anders in gedachte om te maken maar heb in de winkel de verkeerde rol deeg uit de koeling meegenomen. Beetje suf misschien maar de gehele supermarkt is qua indeling omgegooid en je zoekt je echt een ongeluk naar elk product. In plaats van even boodschappen doen is het een soort van missie geworden ;-). Pizzadeeg dus, tja dan ga ik maar een pizza maken. Even kijken in de koelkast en vriezer wat ik zoal in huis heb en ik zie allemaal lekkers waar ik deze pizza mee heb kunnen maken.
Ingrediënten pizza met zalm en geitenkaas
- rol pizzadeeg uit de koeling (± 24 x 36 cm))
- 200 gram geitenkaas (Bettine)
- 125 gram crème fraîche
- 150 gram gerookte zalm
- handje pijnboompitten
- rode puntpaprika
- rode ui
- ± 8 takjes verse dille
- honing
Zo maak je de pizza
Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Haal het pizzadeeg uit de verpakking, rol het uit en leg het op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Snij de dille fijn en meng 2/3 door de crème fraîche.
- Verdeel het crème fraîche mengsel over het pizzadeeg.
- Snij de gerookte zalm in reepjes en verdeel deze over de laag crème fraîche.
- Snij de rode ui in halve ringen en verdeel deze over de pizza
- Halveer de rode puntpaprika in de lengte en verwijder de zaadjes e.d. Snij daarna de paprika in reepjes en verdeel deze over de pizza.
- Verkruimel de zachte geitenkaas en verdeel de brokjes over de pizza.
- Strooi de pijnboompitjes over de pizza.
- Verdeel de overgebleven dille over de pizza.
- Zet de pizza in de voorverwarmde oven en bak deze in ongeveer 15 minuten gaar.
- Snij de pizza in stukken en giet vlak voor het serveren/eten een beetje honing over de pizza.
Al eens eerder gebruikte ik pizzadeeg uit de koeling en heb daarmee deze heerlijke Pizza breek hapjes en Stromboli pizza mee gemaakt.
Eet smakelijk!!!
Yum!! 😊
Hoewel ik niet echt warm loop voor geitenkaas, ziet dit er heerlijk uit! Misschien toch maar proberen, of vervangen voor een andere kaassoort. 🙂
Hoi Lianne,
Ik was ook nooit een liefhebber maar sinds een paar jaar gelukkig wel.
Ik kan genieten van geitenkaas en gerechten met geitenkaas bereid!
Ik ben benieuwd of je het gaat proberen ;-).
Groetjes, Joke
Mmm … ziet er heerlijk uit!
Wij zijn gek op zelfgemaakte pizza’s. Dit is een lekkere variant om eens uit te proberen.
Bedankt voor het delen!
Graag gedaan Ilse en succes met het maken 🙂
Groetjes, Joke
Afgelopen weekend maakte ik deze pizza.
Ook het deeg maakte ik zelf (van bloem, gist en water).
We hebben gesmuld tot de laatste kruimel. Wat een heerlijke pizza.
Bedankt voor het delen van dit lekkere recept!
Hoi Ilse, graag gedaan hoor!!
Wat leuk dat jullie de pizza gemaakt hebben.
Wij hebben er toen ook enorm van zitten smullen 😉
Groetjes, Joke